Vintern.

Jag har fått nog av vintern nu. Faktiskt. Precis som resten av världen. Men kanske inte av helt samma anledningar som alla andra. Visst är jag också trött på kylan, och att jag måste ta på mig fyra lager kläder innan jag går ut. Visst är även jag trött på att vädret aldrig kan bestämma sig, så att det ena dagen regnar och nästa fryser på så att trottoarerna är fulla med is. Men det är inte främst därför jag tröttnat. Det är för att jag blir så jäkla ful!

Seriöst. På vintern blir jag ful. Jag vet inte hur det fungerar för er andra, men jag blir katastrof-ful på vintern. Blek, glåmig, dålig hy och påsar under ögonen. Det tar mig en halvtimme att få på mig ansiktet på morgonen så att jag överhuvudtaget kan visa mig ute utan att skrämma barn på gatan. Det är tröttsamt. Torr hy, fnasiga läppar och möss-hår*.. Låter det attraktivt? Det är det inte.

Jag vill ha sol och värme, som i Australien.


*Möss-hår = När ens frisyr blivit förstörd av mössan.

Golfarmbåge.

Golfarmbåge. Så lyder domen. Det är det jag har. Jag? Precis som om jag någonsin skulle varit så flashig så jag skulle spelat golf? Och så mycket så att jag får en skada av det? Ha, ha! Skulle inte tro det. Men jag kanske har lyckats dra på mig en överklass skada eftersom jag umgås i så exklusiva kretsar här i Norge?

Jag har haft problem med mina underarmar och handleder en stund, samt med ett ben så jag tog tag i det hela och gick till en naprapat. Domen blev avsliten hamstringmuskel samt golfarmbåge i båda armarna. Underbart! Hon har också förklarat för mig att det är på grund av spänningar i nacke och axlar som jag går runt och har ont i huvudet hela tiden. Samma huvudvärk som jag haft sedan jag var 11 år. Samma huvudvärk som sitter i i minst tre dagar i sträck som jag fått för mig är migrän. Spänning i nacke och axlar. Jaha. Där ser man. Ont gör det i alla fall.

Tips från coachen: Se till att inte dra av hamstringmuskeln i något av benen och få för allt i världen inte golfarmbåge! Naprapaten will murder you.

Golfarmbåge

Stockholmstur.

Så var helgen i Stockholm över. Mycket shopping, häng med släkt och vänner samt en otrolig Pole tävling. Ja.. shopping blev det definitivt en del av. Jag har tydligen börjat vänja mig vid de norska priserna, för plötsligt såg jag allting som väldigt billigt i Sverige. Och vi vet ju alla vad som händer när man tycker att någonting är billigt; man köper det. Nåja.

Fredagen spenderades på stan där jag gick in i alla butiker min fina kusin Caroline rekommenderat mig att besöka. Många fina saker blev det. Kvällen spenderades med samma kusin med mycket tjejprat och vin. Hur annars är det tänkt att man ska umgås med sina släktingar?

Jag hann med en tur till Gamla stan.. mycket turister var det.

Och så kom lördagen. Lördagen då den stora tävlingen skulle gå av stapeln, Battle of the pole. Finaste Malin var med och tävlade, och hon gjorde ett otroligt bra jobb. Hon var verkligen jätteduktig! Dessvärre räckte det inte riktigt denna gången, då standarden på tävlingen höjt sig rejält från förra året. Alla som var med och tävlade var helt fantastiska! Något som även var lite kul var att det i år var två manliga tävlande med också. Detta är alltså inte enbart en sport för kvinnor! Woho!

Detta är ren styrka.. om det var någon som skulle missat det.

Sjukt bra. För att se uppträdet med svenska Ibrahim Tunc, klicka på någon av bilderna.

Sedan kan man ju säga en del om arrangemanget i sig, igen. Tävlingen hölls i år på Ambassadeur, även detta ett uteställe. Scenen var dock väldigt liten, det var inte speciellt mycket plats att varken stå eller sitta på för publiken och det var otroligt trångt. Sedan är jag alltid lite skeptisk till att hålla en pole tävling sent på kvällen i krogmiljö. Om vi tillsammans ska jobba för att få detta till en accepterad sport kanske man bör tänka om gällande var och när en tävling som denna hålls. Men det var definitivt ett steg i rätt riktning. Sedan får man väl ha i åtanke att tävlingen bara har varit igång i två år.. och det tar ju en stund innan en sådan här sak blir etablerad.

Finaste Malin!

För att se även Malins uppträde, klicka på någon av bilderna.

Sjukt bra!

Sammanfattningsvis kan man dock säga att jag är himla nöjd med Stockholmsturen. De som var med och tävlade var otroligt duktiga och jag är ofantligt imponerad över att de klarar av att ställa upp. Själv hade jag fått krupp och stressat sönder mig själv om jag ens kommit på tanken att tävla själv.

Finska Miia Rytkönen kom på andra plats, vill ni se? Klicka på bilderna.

Konferencier Eva Nazemson tillsammans med arrangör Petra Larsson.

Vinnaren Anzhela Kulagina från Ryssland längst till höger i blått.
Även denna bilden är klickbar ifall ni vill se.