Färg.

Idag satte jag igång ett projekt jag tänkt på ganska länge. Jag sorterade bland våra Cd-skivor och Dvd:er. Men inte hur som helst. Nej nej. Jag färgkordinerade det hela. Så istället för att ha det i bokstavsordning (som jag hade det innan. (Oh yeah. I'm that girl)) står det nu i en färgskala som tilltalar mitt estetiska sinne något enormt. 
 
Vitt - Gult - Grönt - Rött - Blått - Svart
 
Ett projekt jag trodde skulle ta en halvtimme. Det gjorde det inte. Nu, ca tre timmar senare, är jag klar. Och det blev bra! Nu står också mina och M's skivor blandade. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för mig.
 
Tre dubbletter hittade jag, skivor som vi båda hade. Ja, det var inte många, men två cd (Red Hot Chili Peppers och System of a Down) och en dvd (Robotar). Sedan kan man väl säga att resten skilde sig ganska rejält. Men nu står både Eurovision-song-contest-2005-skivan och After-Dark-skrivan fint uppradade bredvid Metallicas alla album.
 
Och jag kan inte sluta att titta bort mot den nystädade hyllan.
 
Taggar: Analt, Cd, Dvd, Färgkordinerat, Städning;

Önskelista 2012.

Jag skrev ju en önskelista för ett tag sedan. Saker som kan vara bra att ha som jag kan tänka mig att få av en snäll person. Sedan dess har jag kommit på ett par saker till som jag också önskar mig. 
 
[  ] Wettex trasor. Fråga mig inte varför men landet Norge verkar inte befatta sig med denna produkt. 
[  ] Diskborsthuvuden till ICA-diskborsten man kan fylla på med diskmedel. Viktigt att det är ICA:s huvud, annars passar de inte. Tro mig, jag har testat. Det finns nämligen inte heller i Norge.
[  ] Photoshop-recept. En bok som förklarar hur man gör för att redigera bilder i photoshop.
[  ] Kakboken utan mjölk och ägg. En vegansk kakboksserie. Tror det finns 6 olika böcker. Om jag får en eller alla spelar ingen roll, men att få inspiration till recept som jag kan bjuda min gluten-, laktos-, ägg- och nötallergiska pojkvän på vore himla bra. Mer information om hela grejen finns här. 
 
Kanske de två viktigaste sakerna på årets lista.
Taggar: Diskborste, Wettestrasor, Önskelista;

Biljettsläpp.

Igår satt jag beredd klockan 09.00. Med datorn i knät och telefonen i handen var jag redo. Sedan var det bara att vänta. Vänta, vänta, vänta. Kvart över nio. Halv tio. Kvart i tio. Hjärtat började slå fortare. Svetten började komma i händerna. Och så slog klockan tio. 
 
Exakt på sekunden tryckte jag på knappen. Precis samtidigt började jag ringa till Sverige. Jag hamnade i kö på internet men fortsatte att ringa. Upptaget ton. Jag ringde igen. Upptaget igen. Så där höll det på. Jag ringde, fick upptaget, la på, ringde igen. I tjugo minuter. 
 
Till slut var det min tur att komma in på sidan. Jag klickade i min beställning och kände mig nöjd över att jag äntligen kommit fram. Tills den fatala sanningen slog mig som en spade i huvudet. Biljetterna till finalen i Eurovision Song Contest hade tagit slut medans jag satt i kö. NNNNNEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJ!!
 
Vilken besvikelse! Jag hade ju varit beredd. Jag hade gått upp tidigare för att vara ännu mer beredd. Jag tryckte på knappen exakt på sekunden när biljetterna släpptes. Men det var tydligen för sent. Allt för sent. 
 
Men som plåster på såren köpte jag istället biljetter till genrepet. Så nu går jag och Johanna och ser repetitionen på dagen i Malmö, sedan tittar vi på finalen på tv på kvällen. Och det blir nog bra det också. För när jag var i Oslo på ESC finalen var det så mycket intryck så att jag ändå satt där dagen efter och tittade på reprisen. Så detta blir nog bra. Ja, det blir det. 
 
Biljetten till ESC finalen i Oslo 2010. Kolla in priset; 1650 NOK. Det är billigare med genrep.
 
Taggar: Biljettsläpp, Eurovision song contest, Final, Malmö, Oslo, Sverige;