Jul på Liseberg.

Och så var jag hemma i Norge igen. iPaden ligger på laddning och minidatorn har fått komma fram igen. Den fick nämligen inte följa med till Sverige och eftersom blogg.se inte har någon app till iPad blev det minst sagt ett projekt att blogga under julen. Bilder från telefonen skulle skickas till iPaden, bilderna från systemkameran fick jag inte tillgång till alls och redigeringen av bilderna blev också ganska speciell. Men nu är allt som det brukar igen. 
 
Och för att fira hemkomsten kommer här lite bilder från Jul på Liseberg.
 
Taggar: Blogga, Jul på Liseberg, iPad 4, iPad app till blogg.se;

Kings Head.

Fredagskvällen spenderades, som sig bör i Göteborg, på Kings Head. Mitt absoluta favorithak när jag bodde här. Öl för 33 kronor, ljudnivå så att man kan höra vad bordsgrannen säger och billig vegetarisk buffé varje dag klockan fem. Ett tag tror jag att jag var där oftare och åt middag än jag gjorde hemma. Det var ju billigare att köpa en öl och få gratis mat än att åka hem och behöva laga den själv. Ljuva studenttid.
 
Men det var ju ett tag sedan jag var där. Ölen var fortfarande lika billig (men oj vad jag skällde på dem den gången de höjde priset från 29 till 33), man trängdes fortfarande kring stora bord med människor man inte kände och klientelet var oförändrat. Eller snarare, åldern på klientelet var oförändrat. Personligen har ju jag blivit äldre och någonstans under tiden har det skett ett generationsskifte på Kings Head. För igår tillhörde jag definitivt generation äldre som förvillat sig bort bland ungdomar med fjunig mustasch och mössa på sig inomhus. 
 
Men det var trevligt. Och trots att jag nu kanske är på gränsen till för gammal är det fortfarande mitt favorithak. Det sitter alltför många minnen i väggarna för att en annan pub någonsin ska kunna ta den platsen. 
 
Taggar: Andra långgatan, Göteborg, Kings Head, Pub;

Dagens insikt.

Och plötsligt kommer insikten att jag antagligen inte kommer att kunna få igen väskan på söndag när det är dags att åka hem. Så jag har fått ta till den enda lösning jag kunde komma på. Cidern jag köpte i Bremen i höstas som fått bo hemma hos mamma sedan dess ligger nu istället i systers kyl i väntan på att bli uppdrucken. Ja, har man inte plats i väskan får man helt enkelt göra plats. Och just nu är det helt enkelt lättast att dricka upp alkoholen istället för att ta den med sig. 
 
Cidern har fått göra plats åt nya viktiga inköp, som till exempel en spikmatta.
Taggar: Cider, Liten väska, Plats i resväskan, Resa;