Digital värld.

Tydligen ställde vi om till sommratid i natt. Det missade jag helt och hållet. Det var först när jag gick upp och såg en facebook uppdatering jag blev påmind. Men sedan blev jag fundersam. Allt hade liksom ställt om sig själv här hemma. Tv-boxen, telefonerna, iPaderna, datorn.. Allt var så likt i tid med varandra att jag blev osäker. Hade de verkligen ställt om sig själva eller var det dags för mig att leta fram instruktionsboken för att få klockorna att gå rätt? Men innan jag hann börja leta i hyllor och lådor kom jag på att vi ju fortfarande har en batteridriven klocka i badrummet. Och det var den som räddade mig från att vända upp och ner på hela lägenheten. Men snart ställer väl de också in sig automatiskt så att jag måste skaffa mig ett solur för att få klarhet.
 
Räddaren i nöden.
Taggar: Digital värld, Klocka, Klockor ställer om sig automatiskt, Sommatid;

Påskafton.

Påskafton firas i casa del M&M med att jag hänger tvätt, M lagar mat, Mozart spelas på stereon och ett The Big Bang Theory maraton går på tv:n. Det är alltså mest som vilken dag som helst. Ja, med skillnaden att det var lättare att få tid i tvättstugan. Resten av Norge verkar ha gett sig iväg till fjällen. 
 
Förra året övertalade M mig till att ge honom ett stort påskägg. Helt enligt "norska traditioner". I år har vi inte haft den diskussionen alls. Det har varit ganska mycket annat som prioriterats. Nytt jobb, nya kollegor och nya rutiner. Därför kände jag mig ytterst nöjd när jag imorses plockade fram hans påskägg och fyllde det till bredden. För i år hade han inte förväntat sig det. Alls. 
 
Så nu är jag stolt innehavare av Girlfriend of the year-priset. 
 
Taggar: Norska traditioner, Påsk, Påskafton, Påskägg;

Leksak.

Våran katt är väldigt selektiv gällande vilka leksaker hon tycker om. Vi har testat det mesta men inte mycket faller i smaken. Kattmynta är helt ointressant, det får inte vara för stort och saker som inte låter är jättetråkigt. Leksaker som hänger i ett snöre i en pinne är roligt, men det absolut bästa är de billigaste leksakerna man får tag på. Små möss med en bjällra inuti som kostar ungefär 10 kr. 
 
De här stackars mössen sliter hon bokstavligt talat sönder. Det första som ryker är oftast svansen. Sedan är det öronen och nosens tur. Sist går ögonen. Så efter ett par dagar består den en gång så fina musen av en luddig boll som plingar. Och den får stå ut med mycket, den där stackars bollen. Den blir apporterad, gömd bland kuddar och lagd i både mat- och vattenskål. Så inte nog med att musen blivit av med alla sina lemmar, den tvingas konstant att bada. 
 
Men idag inledde jag påsken med att ge henne en ny leksak och kasta den gamla. 
Och det enda jag kan säga är att det blev en hit.
 
Taggar: Another crazy cat lady story, Crazy cat lady, Kattleksak, Mus;