How to catch a cat.

Korruption.

Min dator har blivit korrupt. Det var i alla fall det diagnosen var när jag kom hem. Varför eller hur vet jag inte. Men min helt personliga teori är för att den känner på sig att jag snart kommer att köpa en ny så att den blivit ledsen och på så sätt förstört sig själv. 
 
För ett par dagar sedan började den nämligen bete sig ytterst märkligt. Svarta sidor visade sig, stora bokstäver med "Tar bort fil" uppenbarades på skärmen och den loggade bara in sig på en temporär användare. Väldigt speciellt. Jag kan väl erkänna att jag kanske inte behandlat den jättebra. Den har fått stå på i flera veckor i sträck utan att få gå varken i dvala eller viloläge. Skärmen började krångla för flera månader sedan och visar bara bild i vissa lägen. Så visst har den varit sliten..
 
Men det är vid sådana här tillfällen det är bra att ha kompisar till M. Ett program installerades för ett par år sedan på min dator vilket gör att maskinen kan kontrolleras på distans. Så medans jag har suttit i sovrummet och lekt med min iPad har det sett ut som om datorn levt sitt egna liv. En timme senare med skrift och konstiga rutor uppoppandes utan min kontroll är den klar och fungerar som vanligt. 
 
Det är bra med folk som vet vad de håller på med. 
 
Taggar: Dumma PC, Fixa på distans, Korrupt dator, Spännande;

På bättringsvägen.

Idag känner jag mig så där väldigt redig. Jag känner nämligen att jag har gjort så himla mycket idag. För en specifikation över exakt vad jag lyckats åstadkomma, var god fortsätt läs:
 
05.58 Katten har fått tag på mina hårspännen som hon leker högljutt med på golvet. Jag går upp och tar dem ifrån henne. 
07.02 Katten har fått tag på någonting annat att leka med som också låter alltför högt. Jag går upp för att ta det ifrån henne, men innan jag hunnit fram har hon gömt det. 
08.00 Väckarklockan ringer. Katten kommer och myser i åtta minuter. Aldrig mer, aldrig mindre. 
08.08 Uppstigning. 
08.09 Inser att det är stopp i duschen. Raggardusch it is.  
08.21-09.28 Morgonbestyr. Smink, frukost, kläder, mat till katten. Iväg till bussen. 
09.36-09.51 Bussåkning.
10.00-18.00 Jobb
18.27 Handla Plumbo (norsk motsvarighet till kaustiksoda), bananer, bröd och ägg. 
18.36 Laga mat.
19.01 Middag med M.
19.17-20.47 Döende i soffan.
20.48-21.45 Diska, städa, ordna kattlådan, greja och fixa. 
21.46 Te till Lost på Netflix. 
 
För de flesta andra är detta bara som vilken annan dag som helst, men för mig är det en kraftansträngning att orka göra något som helst efter jobbet. Det är när jag tänker på sådant jag inser att jag fortfarande inte är helt frisk. Eller som igår när Amalie frågade om jag hade lust att göra någonting efter jobbet och min första tanke var:
 
"Vad då? EFTER jobbet? Orkar vanliga människor göra saker då? Är det normalt?" 
 
Det hela slutade med att vi gick en promenad genom hela stan. Det tog ungefär två timmar. Men det känns ändå som om jag är på bättringsvägen. För ett par veckor sedan orkade jag knappt lyfta en arm när jag kommit hem. Så det går åt rätt håll. Sakta men säkert. 
 
Men det går fint. Jag har tid. 
 
Bilder från gårdagen.
 
Taggar: Att orka vara social, Energi, På bättringsvägen, Utbränd;