Jag har blivit lurad..

Igår på väg hem från jobbet skulle jag handla lite mat och på vägen till mataffären bara råkade jag steppa in i en skoaffär. Där fick jag syn på världens finaste stövlar. Jag har varit och tittat på dom tidigare, men igår så bestämde jag mej för att prova båda stövlarna tillsammans. Jag såg ju redan innan att det var sjukt hög klack på dom, men man vet ju ändå aldrig hur det känns på fötterna innan man provat. Så jag gick (läs knödde) mej omkring i butiken lite för att känna hur stövlarna kändes på. Dessvärre kände jag det numera välkända knäcket i hälsenorna som jag alltid får då jag har för höga skor på mej, så jag bestämde mej för att inte köpa dom.

"Kan jag inte använda dom ordentligt är det ju ingen idé att köpa dom" tänkte jag förnuftigt.

Men här kommer problemet. När jag kommer fram till kassan igen för att lämna tillbaka stövlarna och säga att jag inte skulle ha dom råkade jag börja prata med kassörskan. Hon frågar såklart varför jag inte ville ha dom, och jag svarade som det var, dom är för höga för att mina fötter ska klara av det.

"Ja, dom är väl i alla fall en 13, 14 centimeter med en lutning i fötterna på 11 centimeter" säger jag.

"Näää.. Men så höga är dom ju inte" säger kassörskan.

"Nähä. Hur höga är dom då?" frågar jag varpå hon tar fram ett måttband och börjar mäta klacken.

"11 cenitmeter är dom i klackhöjd, med en platå på 2 centimeter. Det blir en lutning på 9 centimeter."

"VA?! 9 centimter?! Det är ju inga problem. Jag kanske bara var trött i fötterna idag då eftersom jag har jobbat hela dagen. Jag tar dom i alla fall!"


Nöjd och glad går jag ifrån butiken med en enorm skopåse i handen. När jag väl kommer hem igen börjar jag dock återigen fundera på om jag verkligen kunnat ha fel.. så jag tar själv fram ett måttband och mäter. Och visst.. klackhöjden är 11 centimeter.. men det är ju inte där foten är! Så det är fortfarande en lutning på 11 centimter, exakt det jag sa i butiken! Så jag blev helt enkelt lurad! Och inte är det någon ångerrätt eller bytesrätt heller, eftersom det var halva priset på dom. Men jag ska nog kunna hitta något bra tillfälle att använda dom här stövlarna också. Dom är ju fortfarande precis lika fina!


Den stora städdagen.

Idag är det den stora städdagen här hemma. Det är ju trots allt nyårsafton, och imorgon börjar det nya året och då vill man såklart börja med en ren och fin lägenhet. (Av någon anledning känns det inte som om jag är den enda som tänker så i världen.. Jag unndrar om idag är den stora städdagen världen över?) Alla papperskorgar töms, handdukarna byts, det ligger rena sängkläder i sängen och jag ska alldeles strax gå ner för att tömma både pappersinsalmlingen och lite annat smått och gott som man kan sopsortera. Lite redig får man ju vara för att kompensera resten av årets slapphet.. =]
Förresten.. är det någon som vet varför man inte får slänga kuvert i pappersinsamlingen längre? Eller det kanske man aldrig har fått?


..men inte idag minsann!

Spännande.

Idag lyckades jag med någonting som jag faktiskt trodde var omöjligt. Som vanligt till frukost skulle jag göra mej en smoothie. Jag tog fram min superfina (rosa) blender, och hällde i vaniljyoughurt, banan och frusna bär. Sedan pulsade jag det ett tag (för det fick jag lära mej när jag läste instruktionsboken att man skulle göra om man skulle mixa frusna saker.. Det gjorde jag för övrigt inte i min gamla blender, så risken är ganska uppenbar att det var det som slet ut den) och satte sedan igång den på full speed. Det funkade dock inte riktigt som vanligt, så jag fick röra om efter ett tag med en sked för att få allting att mixas. Väl färdig hällde jag upp smoothien i ett glas och ansåg själv att jag var supernyttig. Döm om min förvåning när jag väl smakade på det. Det smakade bränt! Hur sjutton lyckas man med att få en smoothie med frysta bär att smaka bränt? Jag har ingen aning, men god var den inte så jag hällde snopet ut alltihopa. Vi får hoppas på att det går bättre imorgon.