Trettio innan trettio - 06. Åka på en ren shopping och/eller solsemeter.

En ren solsemester blev det. Ganska oplanerat. Fyra dagar innan jag åkte bokade jag. Sedan gav jag mig av.. själv. Det enda jag gjorde var att sola, få massage, läsa böcker och bara chilla. Jag gjorde bara precis det som föll mig in precis just då. Vissa dagar gav jag mig själv små uppdrag; Gå och få en massage, gå och handla mat, gå och köp en glass. När jag sedan utfört uppdraget fick det vara nog för den dagen. 
 
Jag har nu varit på en sådan semester jag alltid har drömt om att få göra. En semester där det inte finns några krav, varken från min själv eller från någon annan. 
 
Jag har knappt lämnat hotellområdet. 
Jag har inte sett någonting. 
Jag vet inte var på kartan jag har befunnit mig. 
Jag har nästan inte pratat med någon. 
Jag har inte lärt känna någon. 
Jag har inte varit ute på äventyr. 
Jag har inte varit ute och ätit. 
Jag har inte varit ute och festat. 
Jag har inte shoppat någonting
 
Och jag har inte det minsta dåligt samvete. 
 
 
 
 
Taggar: Den hemliga semestern, Trettio innan trettio, Åka på en ren solsemeter;

Veckan i nummer.

Noll - Så många gånger jag sminkat mig
En - Så många stormar det varit där den vinande vinden har väckt mig på natten
Två - Så många massager jag har fått
Tre - Så många bad jag tagit i badkaret på hotellrummet
Fyra - Så många gånger jag varit i mataffären
Fem - Så många gånger jag varit ordentligt förvirrad över vad klockan är
Sex - Så många Corona jag druckit
Sju - Så många böcker jag läst
Åtta - Så många glutenfria knäckebrödspaket jag hade med mig
Nio - Så många gånger jag varit nere i receptionen och använt internet
Tio - Så många personer jag har pratat med totalt under hela veckan
 
 

Sista dagen.

Och så hade vi kommit fram till sista dagen. Väskan är så gott som färdigpackad. Kylen är nästan tömd. Bussen är bokad till flygplatsen imorgon. Jag har pratat med mindre människor den här veckan än vad jag har gjort på väldigt, väldigt länge. Och det har varit precis så som jag har velat ha det. 
 
Sista dagen spenderades med att gå tillbaka till den lilla massösen. Jag blev noga knådad och visste nu att jag på slutet skulle ligga kvar och slappna av. Och jösses vad jag önskar att jag hade vetat det förra gången. För oj vad skönt det var att bara få ligga där under varma handdukar och bara känna kroppen sjunka ner i underlaget. Fokusera 100% på att bara slappna av. 
 
När jag kom tillbaka till hotellet gick jag upp och la mig vid poolen för att liksom ta tillvara de sista solstrålarna, för att riktigt krama ur det sista. Och idag blåste det så mycket så att det kändes som om jag satt i mitten av en hårblås. Men det var ganska skönt. Det var ganska sent på eftermiddagen och solen var liksom inte så där gassande, något som gjorde att temperaturen blev precis så där lagom tillsammans med vinden. 
 
Sista kvällen.. Jag har tagit ett bad, smort in mig. Nu sitter jag här och känner in det sista. Jag är nöjd med veckan. Väldigt nöjd. Det är antagligen det bästa jag har gjort för mig själv på riktigt, riktigt länge. Jag funderar på att ge mig själv ett löfte. Ett löfte om att göra en sådan här resa en gång om året. Helt själv. Någonting att se fram emot. Någonting som är precis bara för mig och inte för någon annan. 
 
Kanske.. Vi får se.