I flyttartagen.

Jag håller på att flytta. Japp, så är det. Min julklapp från min hyresvärd var att jag får flytta in ett par dagar tidigare i den nya lägenheten. Kan man ha en bättre hyresvärd än mej? Nä, jag tror inte det. Jag kom tillbaka till Oslo igår kväll vid elva och insåg på en gång att jag inte ville stanna en sekund längre i sunket än vad jag behövde. Så jag var på vippen att börja flytta alla mina saker redan i natt, men jag lugnade mej. Så nu på morgonen har jag istället burit saker i tre omgångar. Resten får jag ta när jag får tillgång till bil i helgen. Det är dock en väldigt manlig lägenhet jag flyttat in i. Detta märks tydligast eftersom:

- Det är svinkallt inomhus! Fick ett sms av min hyresvärd om att han satt på elementen åt mej, så att det skulle vara varmt och skönt när jag kom hit. Elementen står på 20 och 21 grader, det vill säga svinkallt. Vi flickor är ju trots allt lite mindre än de flesta pojkar vilket gör att vi tycker att allt under 25 grader är kallt. Men nu ska jag för första gången behöva betala el själv, så nu blir det till att frysa hela vintern.

- Hela lägenheten är fylld av en svag testosterondoft. Ni vet, så som det brukar lukta i tonårspojkars rum? Så luktar det här, dock inte lika starkt som i den yngre generationen mäns tillhåll. Men det är ändå en svag underton. Det är tur att jag fick ett så himla fint Yankee candle doftljus i julklapp. Testosteron ut, vaniljdoft in.

- Allting sitter högt upp. Jag når inte upp till skåpsluckorna i köket, jag måste klättra på en pall för att ta mej upp i sängen och att nå upp till kikhålet i ytterdörren är inte att tänka på. Som inflyttningspresent önskar jag mej en stege.

Men lugn bara lugn. Jag lovar att när jag har bott här i en vecka så kommer det inte finnas ens en skymt av att det någonsin bott en man här. Det ska jag se till.

Köket och mastodont tvmöblen i rummet.. Jag sa att det var en manlig lägenhet va?

Ja men herre Gud.. Vad tror han?

Pall för att komma upp i sängen.. kan bli spännande efter en blöt lördagsnatt.

Hörnsoffa med schäslong..

..och öppen spis!

Som en handikappad porrstjärna.

Så känner jag mej nu. Vadhän nu detta, undrar ju såklart ni. Men det ska jag berätta för er. Igår var jag nämligen på salong Diva på Kungsgatan i Göteborg och besökte duktiga Ida. Hon gjorde en nagelförlängning med glitter åt mej. (Japp, det är fortfarande jag och femåringarna som gillar glitter.) Hon var verkligen superduktig och perfektionist ut i fingertopparna (humor). När jag fyllde år fick jag nämligen ett presentkort av min kära syster på just en nagelförlängning, som kompensation för katastrofen i New York förra året. Så varför känner jag mej då som en handikappad porrstjärna?

Handikappskänslan kommer av att:
- Jag kan inte plocka upp någonting
- Jag kan inte skriva ordentligt på datorn
- Jag kan inte skicka sms
- Jag är inte van vid att ha långa naglar
- Jag vågar knappt använda mina händer
- Jag river mej konstant

Porrstjärnekänslan kommer då istället från att det första jag associerar med långa, välmanikyrerade naglar är just porrstjärnor. För det vet ju alla att det är så dom ser ut.. även om man kanske aldrig har sett en enda porrfilm. Så det så.

Men även om jag inte kan använda mina händer för tillfället och associerar mina egna händer till en ganska smutsig bransch är jag otroligt snygg nu! Jag kan knappt sluta att titta på mina händer, snygga är dom.

Bättre utelåst än inlåst?

Häromdagen var jag på bio. Himla trevligt att se film på bio för en gångs skull.. det händer inte så ofta. På hemvägen var det dock kallt.. som om det nu skulle varit en nyhet. Men av någon anledning kändes det nog lite mer kallt än vad det gjort dom andra dagarna. Inte tänkte jag väl på det speciellt mycket, förrän jag kom hem och skulle komma in genom porten. Där fick jag nämligen stå, i 20 minuter, utan att få upp den.

Jaha.. så vad gör man en onsdagsnatt när man är utelåst i 20 minusgrader för att låset fryst? Jag gick snabbt igenom mina alternativ:

- Klättra uppför fasaden och slå in en ruta. Att lära känna sina grannar ska vara en utdöende sysselsättning har jag hört?

- Skrika, ropa och banka tills någon tröttnat på mitt oväsen och ringt polisen. Att sitta i fyllecell borde väl i alla fall vara varmt?

- Vandra omkring tills jag hittat en uteliggare att spoona med.

Ska jag vara helt ärlig kändes inte något av alternativen speciellt lockande. Så tog helt enkelt hjälp av en livlina; Jag ringde en vän. Det är tur att detta inte hände första veckan i Oslo då jag fortfarande inte kände någon. Det är också tur att jag främst har nattmänniskor till vänner, som faktiskt är uppe efter tolv en vardagsnatt. Men man ska bara omge sej med människor som man kan utnyttja.. eller hur?

Ungefär två timmars sömn på en hård soffa fick jag innan det var dags att kliva upp och återigen göra ett nytt försök till att ta sej in i huset. Klockan åtta stod jag därför återigen utanför utan en chans att öppna porten. Då kände jag dock inga som helst skrupler utan ringde krasst och började trakassera hyresvärden. Insläppt i värmen blev jag dock ändå inte förrän ungefär en timme senare.

Har jag sagt att jag ser fram emot att flytta?