Chai latte.

Det är måndag kväll och jag har inte varit utanför dörren idag. Så får man faktiskt tillbringa sin lediga dag tycker jag. Balkongdörren har faktiskt varit öppen för att vädra, så man kan liksom inte säga att jag inte fått någon frisk luft alls. Så nu sitter jag här och njuter av en chai latte. Vardagslyx tror jag det kallas. Enligt bloggvärlden är det tydligen väldigt viktigt att unna sig själv det, vad nu det innebär. Det som är lyx för någon behöver ju inte alls vara det för någon annan. Nåja.

M är ute och krigar igen. Denna gången är det något nytt spännande spel som går ut på att döda zombier. Annars blir man uppäten tror jag, och det är tydligen någonting man helst ska undgå. Det är i alla fall "sykt tøfft" om man ska tro på M. Så medans han skjuter levande döda delar jag med mig av tips på hur man gör en egen chailatte utan att ens behöva något chai-igt alls.


Chai latte

Ett stort glas
En halv tesked honung
En påse julte
Kokande vatten
Mjölkskummare
Mjölk

Lägg i honung och tepåse i glaset. Häll på kokande vatten till ungefär hälften. Låt det stå och dra medans du ordnar med mjölken. Värm mjölken samtidigt som du skummar den med din mjölkskummare. Jag använder en sådan där mini-visp som går på batterier. Tror de säljs på IKEA för typ 20 kr. När mjölken är varm och skummig, ta ur tepåsen ur glaset och häll på mjölk + skum. Klart!

Tips och trix
Enligt namnet borde man ju naturligtvis använda chaite för att göra sig en chai latte. Men jag hade dessvärre inte det, vilket gjorde att jag tog julte istället. Funkade himla bra. Så länge man har ett te med mycket kryddor fungerar nog vad som helst. Chai hit eller chai dit är liksom inte så noga.

En av grunderna.

En av de mest grundläggande sakerna man bör tänka på i Pole Dance är; Hoppa aldrig! Och då menar jag verkligen aldrig. Hoppa inte, kasta inte, släng inte, kicka inte. Gör helt enkelt ingenting på stången som du inte har ett hundra procent kontroll på. Varför? Risken för att skada sig är nämligen överhängande.

Jag är ett fantastiskt exempel på att man aldrig ska säga till en elev att man ska hoppa. Förra veckan var jag som elev och tränade på en av mina kollegors klass. Vi övade på att göra en kombinerad spin för att sedan gå upp i en invert. (För er som inte kan språket betyder det att man gör en snurr på stången som sedan går in i en annan snurr för att sedan gå direkt uppochned.) Det är en extremt tung kombination så för att fuska lite blev vi tillsagda att vi kunde sätta ner fötterna i marken precis innan inverten för att hoppa lite. Så här såg jag ut efter att jag "hoppade lite".


Ja, det är ju inte första gången jag smäller höften direkt in i stången, men det gör alltid lika ont. Men för att inte glömma bort vilken fantastisk konstform Pole Dance faktiskt är kommer det här en video med folk som har en lite annan styrka och kroppskontroll än vad jag hade förra veckan. Enjoy!

Pulkarace.

Idag var det alltså dags för pulkarace. Racet skulle hållas i Korketrekkeren, som är en 2000 m lång pulkabana med en fallhöjd på 255 m. Den är alltså ganska lång, full med gupp och kringelikrokar. Det bästa sättet att komma dit är att ta tunnelbana, eftersom den stannar precis utanför banan. Det var jag, M, Mads, Mariqa och Christian som skulle raca.

Mads och Mariqa var sjukt förberedda. Ännu mer än mig och M. De hade till och med varit ute och köpt varsin pulka som de dessutom gått hem och vallat. Lite väl overkill enligt mig, men okej. Själv hyrde jag en kälke högst upp i backen samtidigt som M fick låna en snowroller av Christian. (Jo, det är tydligen så att norrmän inte bara äger Michelin-vinterkläder, de äger även en eller flera pulkor/snowrollers.) Sedan var det bara att ge sig iväg.

Min kälke var av den äldre modellen, så den hade varken styranordning eller bromsar. Man styrde helt enkelt genom att luta sig åt olika håll och bromsa fick man snällt göra med armar och ben. Jag upptäckte också att rösten var ett gott hjälpmedel. Skriker man bara "AHAAAAHAAAAAAAAAA!!!!!!" eller "FLYTTA PÅ ER!" blir banan snabbt tom på jobbiga ungar och långsamma turister.

För jäklar vad mycket ungar det var! Hightech pulkor hade de också, men köra fort, det kunde de inte. Jag vet inte hur många gånger jag fick tvärnita för att undvika att råka mörda ett barn. Tvärnit på min kälke innebar förövrigt att köra hälarna ner i backen så hårt man bara kunde. Full fart + Hälar ner i backen = Snö i hela ansiktet. Man kan enkelt säga att ungarna fick mig att mula mig själv hela dagen.

Men hur var det då? Ja.. Det var kul. Det var det. Men jag var liksom klar efter att ha åkt ner för banan en gång. Då hade jag haft kul i snön så att det räckte för flera år framöver. Men dessvärre var jag ju där med norrmän, vilket innebar att jag snällt fick ta t-banan upp igen för att sedan åka ner igen. Tre gånger. Sista gången var jag så trött på långsamma ungar, blöta vantar och snö i hela ansiktet att jag vänligt men bestämt sa upp mig från kul-i-snö-dagen. Då var jag redo för att åka hem. Men med tanke på att jag inte ens tycker om snö tycker jag att jag gjorde ett väldigt gott jobb med att ha roligt.

För jag hade roligt. Bara det att jag inte hade det riktigt lika länge som alla andra.

Mariqa och Mads, väl förberedda.

Behöver jag ens säga det att min kälke var snabbast i backen?

T-banan upp igen. Praktiskt att ha egna stolar med sig.

Och så tog vi oss en styrkande tår inför andra åket.

M är, som alltid, lika fantastisk på bild.

Holmenkollen! Eller ja, den riktiga backen låg lite längre ner, men det är i alla fall en hoppbacke.

Tummen upp för pulka, snö och utsikt.