Sverige vill få mig gravid!

Igår satte jag på bussen som återigen tog mig till Sverige. Och varje gång jag kommer "hem" passar jag naturligtvis på att göra en massa viktiga ärenden. Så igår passade jag på att gå till gyn för att skaffa nya p-piller. Så jag gick dit, pratade med världens trevligaste barnmorska, fick ett elektroniskt recept och blev tillsagd att bara gå till apoteket och hämta ut det. Så jag steppade in där på apoteket, glad i hågen för att hämta mina nya, fina piller. Jag uppgav mitt svenska personnummer och så fort hon knappat in det i datorn uppstod en mycket bekymrad rynka i pannan på henne.

Hon knappade och knappade. Frågade efter mitt personnummer igen och knappade igen. Rynkan i pannan blev djupare och djupare. Till slut så tittade hon uppgivet på mig och frågade om jag möjligtvis var utskriven ur Sverige. Jo, ja, sa jag. Det är jag ju. Jag bor och jobbar i Norge och Sverige valde visst att kasta ut mig här för ett tag sedan. Då fick jag reda på att hon inte kunde få fram receptet och därmed inte kunde ge mig några nya p-piller. Anledningen var helt enkelt att mitt personnummer inte fanns i systemen längre och att hon därmed inte kunde registrera mina receptköp.

Jag vet inte helt hur det är i Sverige, men i Norge är väl just svartmarknaden för p-piller inte speciellt stor.. Och överdosering av det är väl inte heller helt vanligt. Min slutsats av detta blev helt enkelt att Sverige vill få mig att bli gravid. Antagligen som straff för att jag lämnat landet. Men fan heller! Back to Norway tomorrow och det första som händer är att jag kommer boka tid hos en läkare så jag kan hämta ut små fina vita piller i Norge istället.

Skulle inte tro det!

Varför?

Ibland funderar jag på varför jag egentligen jobbar som danslärare. Varför utsätter jag mig för blåmärken, skador, blod, svett och tårar? Varför väljer jag att självmant gå till ett arbete som jag vet sliter ner min kropp och som jag vet att jag måste "pensioneras" från långt innan vanlig pensionsålder? Ett arbete som dessutom är livsfarligt, om man skulle tappa greppet när man hänger där uppe i stången.

Svaret finner vi på studions facebook sida.

"Tack för en fantastisk timme hos er! Det var verkligen kul och M är
väldigt duktig på att lära ut saker och skapa stämning! =)"

Nya tag.

Ny vecka, nya tag. Förra veckan pratade vi ju om att jag skulle påbörja mitt nya liv och hittills har det faktiskt gått ganska bra. Jag har börjat äta mindre portioner (jag har ju tidigare ätit portioner som skulle göra en lasbilschaufför imponerad), mer frukt och grönt samt släpat mig till dansstudion för egenträning två gånger (syns tydligast på mina armar och ben som nu är fulla med klädsamma blåmärken).

Helgen var dock inte så hälsosam. Både alkohol, lyxfrukost och kakor har fått slinka med. Men det är ju bara helg en gång i veckan och idag är det måndag igen vilket innebär att vi börjar om på nytt. Kan bli spännande att lyckas med då jag har fyra fikadejter inbokade de närmaste tre dagarna samt en student att gå på imorgon. Men jag ska nog klara av det också.. Det kommer ju alltid en ny måndag nästa vecka.

Förresten, jag har ett nytt norskt nummer. Skulle mitt hej-jag-har-ett-nytt-nummer-så-radera-det-gamla-sms inte kommit fram till dig får du höra av dig. Eller så avslutar vi helt enkelt vår kontakt här och nu. Välj själv.

Pannkaksfrukost med sylt och banan. Det är vad jag kallar en riktig söndagsfrukost.