Sagolik söndag.

En söndag spenderas bäst i goda vänners lag. Speciellt en söndag på hösten. Gårdagen spenderades tillsammans med Alexandra. Vi var och fikade och gick på loppmarknad. Sedan tog vi en promenad hem till henne för att äta soppa, den bästa maten på hösten, och andra godsaker. Sedan pratade vi och pratade. Jag pratade så mycket så att jag hade ont i halsen när jag kom hem. Det är precis så en höstig söndag med sol ska spenderas.

Så här ser träden ut nu i jämförelse för ett par veckor sedan.

Höst i Sofienbergsparken.

Först en fika på Tea Lounge.

Sedan tog vi oss en titt på Loppmarknaden utanför.

Någon som ska ta livet av sig? Hopp i havet!

Sedan vankades det höstig blomkålssoppa med bröd och vitlökssmör hemma hos Alexandra.

Och som vanligt blev det massa godsaker till efterrätt.

Halloween.


Så var det visst Halloween igår. Denna fina pumpa stod hemma hos Ninnis pojkvän som hade fest under gårdagsaftonen. Jag höll mig nykter hela kvällen, vilket av de andra festdeltagarna sågs som otroligt underligt. Men inte gjorde det mig någonting. Men som vanligt, när man är nykter tillsammans med fulla människor, upptäcker man mycket spännande beteenden som de själva antagligen inte är helt medvetna om.

Exempel 1:
En man ska visa sitt intresse för en kvinna. Han börjar uppvaktiningen med att förolämpa henne. Fortsätter samtalet med en lång diskussion som inte är till hennes fördel och när hon sedan visar sitt missnöje försöker han snabbt att släta över det hela med att kallprata om vädret.

Exempel 2:
En man ska visa sitt intresse för en kvinna. Han startar kvällen med att totalt ignorera henne, dricker sig sedan stupfull för att sedan raggla fram till henne och säga hej. Han vågar sedan inte säga så mycket mer men blir bestört när hon 15 minuter senare går hem och försöker då få henne att stanna.

Exempel 3:
En man ska visa sitt intresse för en kvinna. Han kommer först med ett befängt påstående som gör henne uppeldad och startar sedan en djup diskussion. Denna diskussion fortsätter sedan funder flera timmar då han tar på sig rollen som korkad och oallmänbildad för att få henne att fortsätta prata med honom.

Som sagt.. Man lär sig mycket om mänskligt beteende när man är nykter på en fest med fulla människor. Och för er som undrar, exemplena ovan fungerade inte speciellt bra. Männen på festen fick snällt gå hem ensamma.. alternativt tillsammans.

Höst.

För ett par veckor sedan var jag ute och tog lite kort på hösten. Ja, mest tog jag väl kort på träd och gula löv på marken. Men jag skulle nog ändå vilja påstå att det är så hösten representeras bäst. Inte alls med vind i ögonen och regn i näsan, även om det dessvärre allt som oftast är så verkligheten ser ut.