måndag.

idag har min kära vän sofia varit i stan och hälsat på. vi har haft massa trevligt. gått runt på stan, tittat i affärer (och kanske handlat lite också), ätit lunch och bara myst hela dagen. hur bra som helst om jag får säga det själv. speciellt som jag hittade så fina saker. världens finaste stekpanna från åhléns för bara 99 kronor! sedan köpte jag en übersöt te-sil som ser ut som en jordgubbe, och nya grytlappar. lite presentpapper från lagerhaus slank visst ner i påsen där också. jag är riktigt i göra-om-tagen om jag får säga det själv. badrummet har ju nyss fått sej ett lyft, så nu är det väl egentligen kökets tur. visst bor jag i en hyresrätt, men med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut idag vet man aldrig hur länge jag kommer att stanna kvar här, så det är lika bra att göra sej hemmastad ordentligt. just det. det blev en ny öronpiercing idag också. det hade jag nog glömt bort att berätta om inte örat hade varit halvt bortdomnat.sedan är det ju måndag idag, och måndakvällar innebär dans för hela slanten. mina tjejer är verkligen superduktiga. dom förstår teknikerna på en gång, så ibland står jag där med en halvtimme kvar av passet utan att veta vad jag ska lära dom mer. men det är roligt att det är så och inte tvärtom. då är det lätt att man blir irriterad istället. jag ska kanske börja ha klasser på torsdagar nu också. superroligt! woho!

 

lördagsbus och sofistikerad söndag.

igår var jag och marie ute och röjde. riktigt roligt hade vi. jag jobbade ju dock kväll, så marie fick komma till butiken och vänta tills jag stängt. och medans jag räknade kassan så sprang hon runt och hittade på en massa bus för stackars stella som skulle jobba morgon dagen efter. marie hällde bland annat ut konfetti i ett ihopvikt papper som hon skrev stella på, så att det skulle vara konfetti över halva butiken när stella sedan öppnade det. hon hällde sedan konfetti bland påsarna, så att det skulle bli kaos när man skulle ge en kund en påse. riktigt roligt var det. sedan satt vi kvar i butiken tills klockan var över halv två innan vi tog oss därifrån för att sedan svänga loss våra lurviga på nef.Marie hittar på bus i butiken.

idag har jag då inte gjort överdrivet mycket ska jag ju be att få tala om. jag har sovit ungefär halva dagen, sedan har jag varit hemma hos julia nu på kvällen och tittat på film. vi tittade på "Lost in translation" som jag inte hade sett förut. vad den handlade om vet jag fortfarande inte, men dom gjorde reklam för en whisky i alla fall. och rätt som det var skuttade julia upp för att hämta exakt den whiskyn som dom drack i filmen. så helt plötsligt förvandlades vår oskyldiga filmkväll med citronpaj till sofistikerad söndagskväll med whisky. och efter ett pytteglas whisky fick vi skölja ner det hela med chokladlikör (för vi vet ju alla att whisky inte är speciellt gott). det är exakt så en bra söndag ska avslutas tycker jag.Suntory - for the relaxed moments

uppstigning.

klockan är snart två och jag är fortfarande vaken. ganska dumt med tanke på att jag gick och la mej klockan tolv. men jag tror det beror på att jag börjar skolan på tisdag. jag antar att det är lite nervöst.. eller nåt. tänk om jag inte kommer ihåg hur man pluggar. tänk om det blir jättestressigt. tänk om jag inte klarar av kurserna jag valt att gå. det är en massa "tänk om"-tankar som snurrar omkring uppe i huvudet på mej. men det ska nog gå bra tror jag minsann. det är bara väldigt mycket just nu. jag tycker inte om när jag inte har koll på läget. tror det var därför jag till slut fick kliva upp ur sängen igen. så nu har jag organiserat mej så mycket jag kunnat i alla fall. jag har skrivit upp alla tider jag förut bara haft i huvudet i min almanacka. det är skönt. då vet jag att jag har det på pränt någonstans. sedan ska jag försöka att ta tag i mina jobbtider imorgon. det är ett ganska stort stressmoment att aldrig riktigt veta hur man jobbar eller när man är ledig. så för att organisera upp det hela ännu mer skriver jag en lista på vad jag ska ta tag i imorgon.

- gå och låna camilla elvisp så jag kan göra klart citronpajen jag började med idag
- laga mat så jag kan ha matlåda med mej till jobbet
- packa med mej smink, kläder, skor och vin till jobbet
- bädda soffan till marie
- jobba
- ringa till min chef och ordna upp mina arbetstider för resten av hösten
- när jag jobbat klart, göra mej i ordning för att sedan gå ut med marie
- gå ut och dansa, ha roligt och glömma allt vad stress heter

så. nu känns det mycket bättre. att bara få ner allt som snurrar i huvudet på en på papper kan hjälpa ganska mycket minsann. jag ska nog titta på ett avsnitt av "Two and a half men" innan jag går och lägger mej dock. istället för godnatt saga.

uppdate: kom precis på att jag egentligen borde städa lägenheten imorgon också innan marie kommer.. och att jag verkligen borde träna mer på min dans inför måndagens grupp. men dansen får jag nog trots allt skjuta upp tills söndag.