Flyttkaos.

Så var det äntligen klart. Flytten från Sverige. Denna stressfaktor som hängt över huvudet på mig i flera månader är äntligen borta. Mellandagarna har alltså gått åt till att packa, rensa och städa. Men som tur är har jag fått hjälp av mamma, syster och M. Annars hade jag nog aldrig blivit färdig. Så efter att ha gett bort 75% av mina saker till second hand gick flyttlasset upp till Norge. Inte blev vi stoppade i tullen heller, vilket jag tyckte var helt fantastiskt. Jag var helt övertygad om att de skulle vinka in oss och gå igenom hela släpet med hundar och att vi lydigt var tvugna att plocka upp varenda pryl ur sina förpackningar för inspektion. Men detta hände alltså inte. Skönt!

Har jag förresten berättat att jag och M bor i en etta på 36 kvm? Det gör vi. Det finns dock ett garderobsliknande utrymme där det får plats en säng, så vi har ett separat "sovrum". Men trots detta är det en liten lägenhet. Så när mitt flyttlass kom in i lägenheten blev det tredje världskriget, trots att flyttlasset i sig var minimalt; Ett skrivbord, en soffa, en bokhylla och 10 lådor. Det var så mycket saker så att man nästan inte kom in genom dörren. På riktigt! Jag har aldrig sett något liknande. Och med min pedantism (heter det så?) fick jag ganska snart panik.

Så igår sprang jag omkring här som en duracellkanin med en blandning av stök, lådor och damm upp till knäna. Jag vet inte hur andra flyttar men jag kan inte sova om jag inte vet att saker är på plats. Och att försöka sammanföra två hem är något av det svåraste jag varit med om. Jag packade upp och packade ner, fick sammanbrott mellan varven och drog sedan upp ärmarna för att sätta igång igen. Men nu är det på plats. 99% av sakerna står där de ska och vi har plötsligt, trots mer saker, fått mycket större plats. Hur nu den ekvationen går ihop. Nåja. Här kommer ett par före-bilder i alla fall. Imorgon ska ni få se lite efter-bilder också som jag ska försöka att ta under dagens få ljusa timmar.

FYI.

Julafton.