Tillbe mig!


Idag har jag träffat finaste Sofia och Johanna. Vi har suttit ute hela dagen och picknickat i det fina vädret. Det hade inte kunnat vara en bättre dag. Jag fick även idag bekräftelse på någonting jag tidigare bara anat. Vi började nämligen prata om sol, stackmoln samt när man fryser och inte. Johanna kom då med påståendet att man fryser mindre om man ligger på mage än om man ligger på rygg och undrade hur det kunde komma sej. Jag svarar att det ju måste bero på att man har alla viktiga organ på framsidan av kroppen och om man då ligger på dom så värms dom upp och man fryser mindre. Det blev då tyst i ungefär två sekunder innan Johanna utbrister:

- Nä, nu måste du faktiskt sluta att göra så där!

- Eh.. va?
svarar jag, minst sagt förvånad.

- Ja. Du har förklaringar till precis allting och du låter så jäkla självsäker när du säger det så att man ju tror på dej. Du gör verkligen det jämt!

- Men jag säger ju inte att jag vet allting. Jag ger bara den förklaringen som jag tycker verkar mest logisk. Sedan om den är rätt eller inte, det vet jag ju inte.

- Nä, men fatta hur många år det tog för oss att inse det?! Du har lurat i oss hur många konstiga saker som helst som vi blint har trott på. För det låter ju precis som om du vet att det är så.  

Inte visste jag att mina mycket logiska förklaringar till saker här i livet gav min omgivning så stora problem. Det har självklart inte varit min mening att lura mina vänner, men de kanske borde börja ifrågasätta sin omgivning lite mer. Källkritik någon? Men å andra sidan.. det fungerar ju ganska bra för mej. Jag kanske ska starta mej en sekt? Uppenbarligen tror ju folk på det jag säger, så det är väl bara att sätta igång.


Tillbe mig! Jag är er nya gud!
Kontakta mej för kontonummer för instättning av offergåvor.

Humor.

Jag har insett att jag nog är ganska elak egentligen. Eller i alla fall min humor. Min granne berättade nämligen för mej igår att någon satt ett hänglås på hans förråd så att han inte kom in. Han var jätteupprörd och irriterad. Själv fick jag göra allt för att inte börja gapflabba rakt i ansiktet på honom. Jag menar, det är ju hur roligt som helst! Hur tänkte han/hon som satte dit låset?

"Nu ska jag minsann jävlas lite med min granne. Jag ser att förrådet är helt öppet och att det står saker där inne. Men jag tänker inte stjäla någonting, utan jag ser bara till att han inte kommer åt sina saker längre. He, he!"


Hur kul som helst!
Visst är det väl smått störande för min stackars granne som är drabbad, men det är desto roligare för mej. Jag menar, det är ju helt harmlöst. Ingenting är stulet, ingenting är förstört. Det är ju bara att få tag på en bultsax och så är problemet ur världen. Sjukt roligt!

Ett annat exempel jag kan ta var när jag jobbade i en butik i stan. På sommaren brukade vi ha en trädgårdsfontän vid ingången som stod och spolade och var trevlig. En kväll då jag jobbade själv såg jag plötsligt att hela fontänen stod och bubblade. Då har någon liten djävul varit framme och hällt i YES diskmedel. Men samtidigt som jag var irriterad på att behöva tömma den där förbannade fontänen fem gånger för att skölja ur rören kunde jag inte annat än småfnissa och tänka:

"Ja, hade det här bara hänt någon annan hade jag tyckt att det hade varit så jäkla roligt!"

Hade jag bara inte varit så väluppfostrad som jag är kan jag garantera er att det är jag som hade legat bakom alla sånna där hyss i Göteborg. Men hittills är jag faktiskt helt oskyldig.. som vanligt.


Midsommar 2010.

Fredag betydde midsommarafton. Dagen började med att jag hämtades upp av fina Julia och Konrad vid Redbergsplatsen. Där mötte vi sedan upp resten av karavanen som skulle ta oss till Hunnebostrand. Karavanen i detta fall bestod två bilar; våran och en annan. Men det förstår ju alla att det är sjukt mycket roligare att säga att man åkt karavan istället för att ha samåkt. Så det stora karavanståget bestående av två bilar gav sej snart iväg. Resan började med att vi körde fel. Bilen som körde först hittade inte ut till E6:an, hur nu det är möjligt med stora skyltar överallt. Väl ute på motorvägen var vi dock rätt glada för den där lilla felkörningen. Det blev nämligen otroliga köer efter ett tag, utan att någon förstod varför. Tänk er Autobahn i Tyskland där alla bilar står still och folk picknickar bredvid bilen. Kö på riktigt alltså. Allt stod still och folk klev ur bilarna och undrade vad det var frågan om. Att det var en olycka var inte svårt att räkna ut, men efter att 6 ambulanser och en ambulanshellikopter kört förbi oss började vi fundera på vad som egentligen hänt. Vi försökte dock hålla humöret uppe genom att prata med grannbilarna och lyssna på musik. Men någonstans i bakhuvudet gnagde ändå tanken att det lika gärna hade kunnat vara vi, då olyckan bara var ett par hundra meter framför oss. Ingen bra grej.

 

45 minuter senare var vi i alla fall tillbaka inne i bilen och åter på väg. Som tur var gick resten av resan dit smärtfritt, och en glass- och kisspaus senare var vi äntligen framme. Midsommarfirandet skulle tillbringas i en kompis föräldrars båthus på en pytteliten ö fem meter från Hunnebostrand. Ön låg alltså bokstavligt talat fem meter ut i vattnet, vilket innebar att vi var tvugna att åka båt ut. Dom som var modiga kunde också simma, men ingen av oss kände att det var helt motiverat då vattnet var ca 16 grader.

 

Vi var sammanlagt 11 personer som samlades i det lilla, lilla (men ack så söta) båthuset. Efter att ha bäddat ut våra medhavda sovsäckar och liggunderlag var det dags för en tur runt ön. Vi var bland annat tvugna att hitta ett bra kiss-ställe, då det varken fanns tillgång till rinnande vatten eller toalett. Vi hittade snart den perfekta platsen för detta ändamål. Vi döpte det till "Fulstugan". Detta var ett båthus som såg mer eller mindre övergivet ut. Det var slitet på alla håll och kanter, och såg inte speciellt trevligt ut i jämförelse med resten av dom söta husen som fanns på ön. Jag hoppas att huset verkligen var övergivet på riktigt, annars så kommer ägarna inom kort upptäcka 11 personers urin runtomkring och under huset.
Men man måste ju kissa in sitt revir.. right?

 

Vi hade även vissa galningar med oss, upptäckte jag snart. Galningarna bestod av Maria och Maria. Den första Maria visste jag ju sedan innan att hon var galen, och den andra Maria förstod jag på plats att hon tillhörde samma kategori. Galenheten bestod nämligen i att dom båda två snabbt som attan bytte om till bikini och hoppade i vattnet! Det var som sagt ca 16 grader i vattnet, och otroligt blåsigt på land. För den som har svårt att koppla ihop trådar innebär detta att det var fullkomligt svinkallt! Av denna anledning stannade jag själv kvar på land. Någon var ju tvungen att dokumentera det hela.

 

Midsommaraftonen bestod annars av sjukt mycket mat, sång till nubben, dans på bryggan och trevligt sällskap. Precis som en bra midsommar ska göra. Jag har nog aldrig firat en så svensk midsommar förut; i en röd stuga med vita knutar vid havet. Men det var riktigt trevligt. Då det sedan kom fram att jag var Pole Fitness instruktör gick vi ut på jakt för att hitta en lämplig flaggstång som jag kunde visa Flag pole på. Och efter två varv på ön hittade vi den äntligen. Marias försök till samma teknik ser ni i gårdagens inlägg.

 

Efter en natt bestående av kräks på golvet (jäkla rookie! Såklart ingen av mina vänner!), sovsäckssovande och fnitter var det på morgonen dags för frukost. Som en trevlig överraskning fick vi även lite underhållning samtidigt. Mellan husen hade vi nämligen en mycket god utsikt över en segelbåt. På denna segelbåt stod det en man iklädd badbyxor. Han hade uppebarligen tänkt att ta sej ett morgondopp, men vattnet verkade inte ha blivit mycket varmare under natten då han stod i aktern och kände på vattnet med tårna i säkerligen tio minuter. Jag uppmärksammade såklart hela frukostbordet på detta fenomen, och vi började sedan att hejja på honom. Vi ropade, klappade i händerna och gjorde allt i vår makt för att han skulle våga hoppa i. Av någon anledning verkade våra rop och klapp göra honom något förlägen, för det blev istället rakt motsatt effekt. Det tog istället minst fem minuter till innan han väl hoppade i.. och att titta på någon som står och tvekar i en kvart, det är länge, kära barn. Riktigt länge! Men jäklar vilka hurra-rop han fick när han väl hoppade i. Jag tror att vi alla då kände att vi hade en stor påverkan till att han äntligen vågade.
Dagens goda gärning: check!

 

Efter ännu en båttur in till fastlandet igen sa vi hej då till både gamla och nya bekanta, packade bilen full och påbörjade resan hemmåt igen. Och som vi alla vet är det viktigt att stanna och vila sej ibland när man kör långt. Detta gjorde även vi.. på Konsum.. efter en tvåminuters tur ut från parkeringen. Midsommardagen är det såklart otroligt viktigt att fylla på med vätska, vilket var precis det vi gjorde.

 

Midsommar 2010 kan enkelt sammanfattas i följande ord: Galet! Det var galet svenskt, galna människor, galna upptåg, galna idéer, galet god mat, galet litet, galet mysigt och galet trevligt! Midsommar precis som det ska vara. Jag tycker därför att vi avslutar detta blogginlägg med en orgie av bilder på fötter och mat!