Pannkaka, pannkaka, pannkaka ge mig mera pannkaka..

Pannkakor brukar vanligtvis intas med sylt och/eller socker.Ibland med grädde och glass till. Sedan finns det crêpes. Dem kan man fylla med lite vad man vill. Svampstuvning till exempel. Eller räkstuvning (har jag hört). Naturligtvis med ost uppepå. Så denna platta maträtt kan man alltså äta lite som man vill. Men finns det ändå inte några som helst gränser? Tydligen inte.

Igår åt M följande kombination: Gluten- och laktosfria pannkakor med laktosfritt smör (inte så svårt att förstå), baconfett (eeiiiuuh! Men ändå okej), bacon (tillsammans med fettet) och för att toppa det hela.. Socker! What?! Socker på smör, fett och bacon? Inrullat i en söt pannkaka? Jag satt bara och stirrade när han tillberedde detta kalas. Det är definitivt något av det underligaste jag sett i matväg. Blää!

Mmmm.. Pannkaka..

..med smör, fett, bacon och socker?!

Uppdrag: Inför fikakultur i Norge.

Som jag nämnt flera gånger tidigare finns det ingen fikakultur i Norge. I alla fall ingen utbredd sådan som jag kunnat upptäcka. Caféer stänger tidigt, det finns inget stort utbud av härliga bakelser och så fort man tar upp förslaget med att gå och ta en fika blir folk lite så där obekväma. Att bara sitta ner och dricka en kopp te eller kaffe och äta någonting är tydligen ingenting man sysslar med alls. Ölkulturen är dock destomera utbredd.

Men idag blev jag trött på avsaknaden av fikakultur så jag tog saken i egna händer och gick och fikade själv. En helt klart underskattad sysselsättning. Med musik i öronen, en vaniljlatte framför mig och inspirationsboken på bordet var jag sysselsatt i över en timme. Jag märkte dock att de på borden bredvid var väldigt nyfikna över vad jag höll på med. Jag upptäckte flera gånger att tjejen vid sidan av mig satt och sneglade ner i min inspirationsbok för att försöka förstå vad jag sysslade med. Jodå, ensam tjej som skriver i en mystisk svart bok. Jag hade ju kunnat vara spion! Jag gjorde nog hennes dag..

Fika ensam är mycket underskattat.

Mer balkonghäng.

Det bästa sättet att börja en morgon med är att sitta ute på balkongen, insnörad i ett varmt täcke med ett nytt glossigt modemagasin framför sig. Inte för att jag är överdrivet intresserad i mode, men just sådana här tidningar har alltid gett mig en enorm känsla av lyx. För det vet ju alla att det bara är människor med pengar som har råd att läsa text på blanka sidor.