Klokhet.

Dagens lärdom: Drick inte två stora koppar te innan du går och lägger dej. Du kommer att vakna klockan 05.30 för att du behöver kissa och kommer sedan inte att kunna somna om.

Bara så att du vet.

Jag känner rent spontant att fredagkvällen kommer att bli mycket spännande, med en nattsömn bestående av endast fyra timmar. Men kör bara.

Pengar.

Det finns vissa saker här som tydliggör att allmänheten har mer pengar i Norge än i Sverige. Folk spenderar mer pengar. Servicekänslan är inte lika hög vilket inte heller arbetsmoralen är. Jag skyller detta faktum på att norrmänen har mer pengar än svenskar. Det som nog ändå allra mest tydliggör detta faktum är pengavalörerna. I Sverige har vi 20 kr som en sedel. I Norge har man 20 kr som ett mynt. Och alla vet ju att ett mynt inte känns lika värdefullt som en sedel, oavsett hur mycket det är värt.

I Sverige finns uttrycket "Lika falsk som en 200 kronors sedel". Här existerar den verkligen. Man har alltså bytt ut 20 kr sedeln till en 200 kr sedel. Om inte det är ett tydligt tecken på att Norge är rikare än Sverige så vet inte jag.. Men som Tage Danielsson en gång sa:

"Den där oljan de hittat i Norge låg ju där redan före 1905,
så den är väl egentligen svensk?"


Alkohol: inte lösningen på alla problem.

När man bor på ett mindre rent ställe (som jag gör) och är smått perfektionistiskt (som jag är) kan man ibland gå för långt med städandet. Häromdagen fick jag för mej att jag skulle städa min dator. Alltså, den fysiska datorn som man tar i. Jag satte igång och skrubbade och torkade, men jag tyckte dock inte att jag fick den helt ren. Det spelade ingen roll hur mycket jag grejjade. Men så kom jag på den brillianta idén:

- Alkohol! Det måste ju ändå ta bort smutsen. Om inte annat så tar det ju död på bakterierna. Awesome! Jag kommer att få en bakterie- och virusfri dator. Underbart.

Så fram med alkoholen och en trasa och så började jag skrubba. Och visst försvann smutsen.. tillsammans med resten av den matta grå ytan som datorn består av. Oooops. Inte visste väl jag att datorer var så känsliga för lite alkohol. Men det gör ingenting. Den fungerar fortfarande. Sedan har den ju fått karaktär.