Oxygenium.

Ibland kommer jag till sådana härliga insikter. Idag har jag insett att syre är viktigt. En självklarhet för de flesta kan man tänka, men inte för mig. De senaste dagarna har jag nämligen gått runt och haft lite halvont i huvudet. Ni vet en sådan där huvudvärk som sätter sig i bakhuvudet, någonting man hela tiden känner men som aldrig bryter ut helt. Bara någonting som irriterar en. Idag insåg jag vad det berodde på.

Det finns inget syre i min lägenhet! Jag bor i en helt fantastisk lägenhet som jag trivs hur bra som helst i, men ventilationssystemet kan man väl lugnt säga är icke existerande. När man då vistas inomhus en hel dag (eftersom vädret är katastrof utanför) andas man upp syret. Och att gå omkring och andas koldioxid är ju inte att rekommendera. Fem minuter med ett öppet fönster och huvudvärken var borta.

Ni kan kalla mig Einstein.

Min enda orkidé orkar tydligen inte producera syre till hela lägenheten.

Tjejig.

Jag älskar att vara tjej. Faktiskt. Som tjej kan man ha tjejkvällar med sina väninnor. Dricka vin en hel kväll och bara prata om struntsaker. Man kan också ha SPA-kvällar alldeles för sig själv. Ta en lång dusch, ha hårinpackning, peela huden och ha ansiktsmask. Man kan sitta i morgonrock i soffan och äta glass direkt ur förpackningen och titta på en romantisk komedi. SPA-kväll eller söndagskväll.. same same but diffrent. Men ibland behöver man unna sig lite me-time.

Men hur gör man som kille? Går man ut i garaget och meckar lite med bilen? Självklart finns det ingenting i världen som säger att en kille inte kan ha tjejmiddag med sina vänninor eller ha en skön SPA-kväll. Men ingen av mina killkompisar har det. De bjuder då i alla fall inte in mig till några tjejmiddagar och jag har aldrig sett spåret av några ordentliga hudprodukter i deras badrumsskåp (yep.. jag snokar). Jag undrar om de gör det i hemlighet.. Hum.. Det tror jag.

Hunden och kattens dagbok.

Som vi alla vet är jag en ganska rejäl kattmänniska. Inte på det där läskiga sättet att jag äger tio katter som jag döpt till otäckt mänskliga namn, konstant pratar med och om, har foton på dem i min plånbok och har en svag odör av katturin i kläderna. Nej, nej. Jag föredrar helt enkelt bara katter framför hundar, då jag anser att katten till skillnad ifrån hunden inte sålt sin själ till människan. När jag första gången fick höra detta skrattade jag dock så att tårarna rann. Jag ger er:

Hunden och kattens dagbok