Att pressa juice.

Kommer ni ihåg min dokumentär-besatthet? Jag tittade ju på en dokumentär om den fantastiska effekten av vad nypressad juice gör med en.. Så jag köpte en juicare. Och självklart kunde jag ju inte bara gå in i en butik och köpa med mig en hem. Nej nej. Det tyckte jag var alltför dyrt. Så jag pratade med vänner som jobbar i branschen för att höra om personalpriser. Sedan blev jag medlem på olika sidor för att se vad för rabatter jag kunde få. Men efter två veckors research bestämde jag mig ändå för att beställa hem en från nätet. 
 
Och nu har jag börjat juica. Jag fick ju för mig att jag skulle detoxa mig själv och bara dricka juice i sju dagar.. Men det har jag ju insett kommer bli jättesvårt. Jag måste liksom planera in en vecka när jag inte är bjuden på fest. Och Fröken Populär här är bjuden på fest nästan hela tiden. Jag menar, hur roligt kan det vara att gå omkring på en fest och dricka juice när alla andra dricker öl? Inte roligt alls skulle jag tro. Jag kommer ju att vilja dricka öl jag också. Eller i alla fall vin. 
 
Men jag har i alla fall bytt ut frukosten mot nypressad juice tre dagar på raken. Jag tänker att det kanske är bra. Egentligen hade jag tänkt att bara komplettera med juice men jag är så dålig på mått så när jag ska göra ett glas juice råkar det alltid bli en liter istället. Och ni vet.. Efter en liter juice är det jäkligt svårt att få i sig något mer. 
 
Den bästa juicen fick jag till idag med sparris, morötter, ananas och citron. 
Testa det. 
 
Juice med grönkål, spenat, selleri, äpple och apelsin.
 
Taggar: Hälsosamt, Juice, Nypressad juice;

Att åka på Harrytur.

När jag var i Sverige råkade jag gå bananas på Systembolaget. Det blev, som norrmännen kallar det, en riktig Harrytur. Normalt sett betyder det i och för sig att du bara åker precis över gränsen. Sedan fylls bilen med mat och alkohol som sedan smugglas tillbaka in i Norge. Jag åkte ju lite längre än bara över gränsen men det spelade tydligen ingen roll. För det var länge sedan jag var inne på Systembolaget märkte jag. När jag tänker efter tror jag faktiskt att det var flera år sedan jag var där. För när jag kom in fick jag plötsligt för mig att jag var i Tyskland. Vilka priser! Kära någon! Halva priset mot vad jag var van vid. Och jag gick bananas..
 
Och medans jag jag svepte omkring bland hyllorna blev jag irriterad på att det inte fanns kundkorg på hjul där inne. Jag menar, med en handväska och en resväska blev det snabbt väldigt tungt att bära. Hur ska stackars utflyttade svenskar klara sig utan att göra sönder både armar och rygg? En flaska vin där och en till där. Och titta, där fanns det något bubblande som kostade nästan inga pengar alls som också fick åka med. Och där fanns det en jättespännande likör som jag bara var tvungen att testa. Ja men ni förstår ju. Det blev ju hur tungt som helst! Och när kundkorgen var full betalade jag och skrattade högt åt kassörens förvirrade blick när hen bad om legitimation och jag sträckte fram mitt norska körkort. 
 
Och plötsligt blev resväskan åtskilliga kilon tyngre. Och på tåget hem insåg jag att jag plötsligt blev lite olaglig. Jag menar, Norge har ju sina regler. Jag tror det är 6 flaskor vin som är tillåtet att ta in.. Och jag hade väl.. Lite mer än så. Och jag som blir så nervös för autoriteter hoppades av hela mitt inre att tullpersonal inte skulle komma på. Jag menar, en liten knuff på min väska och jag hade blivit avslöjad. Det var ju omöjligt att inte höra klirrandet. 
 
Men allt gick bra och jag tog mig hem. 
Och nu kan vi väl säga att mitt barskåp är fyllt till bredden. I alla fall en stund. 
 
 
Taggar: Alkohol, Harrytur, Systembolaget;

Vann Spa Hotell med två kära.

Jag satte mig och började skriva ett inlägg om helgen. Men.. Det blev så väldigt långt.. Och det speglade inte alls känslan så jag raderade alltihop igen. Så jag tänkte att jag skulle börja om.. Men ja.. Det är svårt det där. Ni vet, när någonting har hänt som liksom är som balsam för själen. Det går inte helt att beskriva i ord efteråt. Det är bara en känsla att bära med sig. Som honung. Därför tänkte jag skriva ett kortare inlägg. I punktform. För bättre kan jag liksom inte förklara det. So here it goes. 
 
- Helgen spenderades på Spa Vann hotell tillsammans med två av de bästa. 
- Tre besök på tre olika systembolag hanns med (och jag gick plötsligt bananas eftersom det var så billigt). 
- Jag, Sofia och Johanna delade rum och pratade i mun på varandra, precis som för femton år sedan.
- Vi beställde champagne och drack den inne på Spa:t. Det startade en trend och snart drack alla alkohol. 
- Många timmar spenderades i en aroma-terapi-pool där vi sa till alla som kom in att det var vi som luktade gott. 
- Vi skrattade så att tårarna rann över ett tidigare bikini-haveri. 
- Vi kom fram till att alkohol är renande eftersom det tar död på bakterier och därmed är helt logiskt att dricka på spa.
- Vi låg i gräset och tog kort ovanifrån. Gräset var dock egentligen hotellrumsgolvet. 
- Vi blev kompisar med personalen och kunde snart namn, stjärntecken, födelseår och civilstatus på flera av dem.
- Vissa av oss gick och la oss klockan elva, andra av oss gick och la oss halv sju. 
- Jag träffade mig själv i manlig form. 
- Vi var snart kända över hela hotellet och folk trodde att vi var fulla dygnet runt. Det var vi inte.
 
Den här helgen kommer jag att leva på länge.
 
 
 
 
Taggar: De bästa, Hotell, Vann spa, Vänner;