...

Utrensningen har börjat. Jag har kastat, gett bort, slängt och sålt. Jag har genomgått reningsritualer i lägenheten och skrubbat mig så att huden nästan lossat. Jag har blockerat och raderat, jag har bränt upp och eldat. Någon kallade mig dramatisk och det är nog helt sant. Men jag behöver ritualer för att stänga ute och fokusera på mig själv. 
 
Du är värd bättre
 
Meningen jag fått höra så många gånger som jag inte trott på. Meningen som jag fortfarande får höra från alla håll. Där människor som enligt logiken inte borde vara på min sida kommer fram och säger att de är glada för att jag nu slipper, för att jag är fri. Glada för min skull, för att jag är värd bättre. Ord från vänner som inte är mina. 
 
Det är ett par saker kvar men inom ett par dagar kommer allt att vara borta. 
Rensningen kommer då att vara total. 
 
Hej då jättelänge. 

..

Otrohet. 
 
De flesta människor definierar det väldigt specifikt. Du är otrogen om du kysser någon annan. Du är otrogen om du har sex med någon annan. Det är gärna något fysiskt som är inblandat. Själv definierar jag det på ett helt annat sätt. För mig är det otrohet när du gör saker som du inte berättar för din partner. Om du är och tar en fika med en person som du sedan inte berättar om är det otrohet. För du gör ju uppenbarligen någonting du vet inte är riktigt okej. För annars skulle du ju berättat? När du tar ett aktivt beslut om att undanhålla någonting, då är du ute på hal is. 
 
Det är själva essensen av ett svek. Och det är det som gör att det är så svårt att komma över. Någon säger att de undvek att berätta för att skydda den andra. Men vet ni vad? Det är bara lögn. Du undviker inte att berätta någonting för att skydda någon annan, du gör det för att skydda dig själv. För att få dig själv att känna dig bättre. För att vaggas in i känslan av att du är en bra person trots att du vet att du gjort något oförlåtligt. Och skulle det vara så att du träffar någon annan är det minsta du kan göra att vara ärlig mot din partner och rakryggat berätta. Då kan nämligen läkeprocessen börja direkt. För problemet när du undanhåller någonting är att det oavsett kommer fram. Och desto fler detaljer som pusslas ihop, oavsett hur lång tid efteråt, gör att processen börjar om. Igen och igen och igen. 
 
Har du någon gång blivit bedragen? 
Har du någon gång själv bedragit? 

.

Adrenalinet rusar, jag blir lätt i huvudet, det svartnar för ögonen och jag känner hur händerna börjar skaka. Jag reagerar med ilska. Jag blir rädd för kraften och hur kroppen påverkas. För plötsligt tappar jag all form av kontroll. Jag andas tungt och pupillerna fyller snart hela irisen. Jag inser efter flera minuter att varenda muskel i hela kroppen är spänd och upptäcker plötsligt att käkarna är så hårt ihopbitna att jag inte kan svälja. 
 
Jag känner mig utnyttjad. Mentalt våldtagen. Och jag är helt ointresserad av att vända ut och in på mig själv för att tillfredställa någon annans olösta problem. 
 
Du. Ska. Ut.