Disney Hollywood Studios.

Sista dagen med themeparks i Orlando. Den här gången var det dags för Disney Worlds sista två parker; Disney Hollywood studios och Epcot. Dagen började, precis som dagen innan, med att vi blev infösta i en bil och blev körda till Disney Hollywood studios. Där blev vi sedan insläppta tillsammans med en annan kvinna än dagen innan, en som faktiskt kunde engelska den här gången. Och när vi kommit in och fått våra biljetter, tackade hon för sig och åkte därifrån. Så nu har man varit kriminell i Orlando också. Joråsåattde..
 
Vi startade dagen med att åka The Hollywood Tower Hotel. Ni kanske hört talas om det? Man sitter i ett säte bredvid varandra, sedan åker man omkring inuti ett "hotel" och får se en hel bakgrundshitstoria om att det spökar där. När man sedan gjort det förs vagnen genom ett mörker och plötsligt så släpps hela vagnen rätt ner. Tydligen sker detta på olika våningar varje gång, så det spelar ingen roll hur många gånger man åkt den för man kan ändå inte vara helt säker på när man ska släppas ner i avgrunden. På kortet vi köpte från åkturen ser jag helt skräckslagen ut, men det var mest för att jag kände att min väska höll på att försvinna. Säger vi. Men kul var det.
 
Lunchen intogs på världens sötaste restaurang, 50's Prime Time CaféDet var en restaurang där det kändes som om man plötsligt blivit skickad tillbaka till det amerikanska 50-talet. Det hela började med att man fick säga sitt namn hos den man bokade bord hos. Därefter blev man invisad i "vardagsrummet" där man fick titta på tv medans man väntade på att bordet skulle bli klart. Man blev sedan uppropad, på precis samma sätt man blev när man var liten. "M, kom in och ät!! Maten är klar!" När man sedan fått sitt bord kom servitrisen och hälsade en välkommen samtidigt som hon fastla vissa grundregler. Man fick till exempel inte ha armbågarna på bordet och man var tvungen att äta upp allt på tallriken. Maten i sig var sedan fantastiskt god. Speciellt efterrätten. Jag beställde in en brownie sundae. Det var två browniebitar med glass, vispad grädde, strössel, chokladsås, caramel popcorn, M&M's och naturligtvis ett körsbär på toppen. Herre gud vad jag åt! Gabriella beställde i sin tur in en milkshake. Hon fick in en hel liter. Minst. Helt bisarrt mycket. Som tur var fick hon ta med sig det hon inte orkade på en gång. Är ni någon gång på Disney Hollywood studios, se verkligen till att äta där!
 
De resterande timmarna i parken spenderade vi med att turistshoppa (det var ju trots allt sista dagen i Disney world), titta på en parad och lyssna på stand up komik. Annars gick vi mest omkring och tittade på folk. Och innan vi visste ordet av hade det blivit dags att bege sig iväg till den sista parken; Epcot. 
 
Taggar: 50's Prime Time Café, 50-tal, Disney Hollywood studios, Disney World, Hollywood tower hotel, Orlando, Parad;

Kommentera inlägget här :