Animal Kingdom.

Då har vi kommit fram till dag tre av vårt themeparks-maraton. Denna gången var det dags för två av parkerna i Disney world. Disney world består nämligen av fyra parker; Animal Kingdom, Epcot, Disney Hollywood studios och Magic Kingdom. Och dagen till ära hade vi planerat att hinna med Animal Kingdom och Magic Kingdom. Två parker på en och samma dag alltså. Det var också här vår kriminella bana startade i Orlando.
 
För att vi skulle komma undan så billigt som möjligt hade vi köpt våra entrébiljetter i ett "cheap-ticket-booth", en sorts kiosk där man kan köpa biljetter billigare än vad man gör i själva entrén. Vi hade fått besked om att vara på plats vid kiosken klockan nio på morgon för att vi då skulle få skjuts in till en av Disney parkerna där vi också skulle få våra biljetter. Så kvart i nio stod vi redo med packade väskor. Vi blev sedan inpackade i bil tillsammans med ett par andra personer med kommentaren "Ja, bara så att ni vet. Idag är ni vänner och familj". Jaha ja. Vänner och familj till vem då? Vi fattade ingenting.
 
Vi kom i alla fall fram till Disney Hollywood studios där vi hade blivit tillsagda att vi skulle bli insläppta. Men vid parkeringen började jag blir lite halvt orolig. Vart var egentligen våra biljetter? Det började nämligen kännas väldigt mystiskt allting. Och mer mystiskt blev det när vi blev ivägskickade med en kvinna som inte kunde ett ord engelska. Men vi hade ju betalat, så vad skulle vi göra? Det var bara att hänga med. Så vi följde efter denna icke-engelsktalande kvinnan mot ingången. Och plötsligt gick det upp ett ljus för oss. Vi är "vänner och familj"! Hon förde oss nämligen till ingången för anhöriga till de som jobbar i parken. Så hon visade upp sitt kort, var noga med att undvika ögonkontakt med personalen i ingången och så släpptes vi in och fick vara biljetter. Mycket spännande.
 
Men vi hade som sagt inte planerat att göra Disney Hollywood studios förrän dagen efter, så efter att vi fått våra biljetter och gått in i parken tillsammans med kvinnan vi inte kunde kommunicera med gick vi ut igen för att ta en (graits) shuttlebuss till Animal Kingdom. Tänk vad man gör för att spara ett par dollar.
 
Animal Kingdom var som ett stort paradis för djur. Om djuren nu själva hade valt att bo tillfångatagna. Det var en himla fin park i alla fall. Det var stora områden och väldigt grönt överallt. På ett ställe åkte vi även en safari tur där vi fick se elefanter, giraffer och andra spännande djur i deras "naturliga" miljö. Vi såg också till att äta lunch och åka den enda attraktionen som fanns i parken; Expedition Everest. En bergochdalbana som till större delen gick inuti ett berg. Sjukt bra! Men efter det kände vi oss ganska klara. Man orkar ju inte titta på djur hur länge som helst. Så då bar färden av till den kanske mest kända parken; Magic Kingdom. Men det tar vi i nästa inlägg.  
 

Kommentera inlägget här :