Trettio innan trettio - 19. Se alla Star Wars-filmerna.

Star Wars VI - Return of the Jedi
 
Handling
Filmen börjar med att Luke och Leia ska rädda Han Solo från sitt nedfrysta tillstånd. Efter att han blev nedfrusen i förra filmen blev han skickad till Jabba the Hutt som han var skyldig pengar. Leia lyckas tina upp Han Solo, men blir sedan själv tillfångatagen. Här kommer den klassiska scenen med Leia i guldbikini som det pratas om i flera serier (bland annat Friends och How I met your mother). Luke lyckas sedan rädda både Leia och Han Solo och flyger sedan tillbaka till den ormfyllda planeten där Yoda bor för att fullföra sin träning. Yoda bekräftar att Darth Vader verkligen är Lukes far, att Leia är hans syster och att Luke inte behöve rnågon mer träning. Sedan dör han av ålderdom, 900 år gammal. Leia och Han Solo flyger under tiden till en annan planet där de träffar på de små varelserna Ewok. Tillsammans lyckas de stoppa de ondsinta planerna om en ny dödsstjärna. Luke flyger samtidigt tillbaka till Darth Vader för att försöka vända tillbaka honom till den goda sidan. Vader däremot hoppas på att få med sig Luke åt andra hållet. De hamnar i krig med varandra, men Luke klarar inte av att mörda sin far. När den ondsinta kejsaren sedan kräver att Darth Vader ska mörda Luke klarar inte han av det heller utan byter sida och mördar kejsaren. Vader tar sedan av sig sin mask och dör i sin sons armar. Slutet gott, allting gott. 
 
Recension
Detta är filmen där allt knyts ihop. Luke och Leia får reda på att de är syskon, Vader byter sida och det goda vinner över det onda. Är det en film jag känner att jag kanske vill se igen är det nog den här. 
 
Tips och trix
Titta INTE på den här filmen om du är trött. Det gjorde jag. Inte mitt bästa beslut. Det var mycket jag bara fick med mig genom en trögflytande dimma av trötthet. Filmer som knyter ihop alla trådar bör nog helst ses utvilad. 
 
 
Taggar: Return of the Jedi, Star Wars, Star wars for dummies, Trettio innan trettio;

Kommentera inlägget här :