Trettio innan trettio - 19. Se alla Star Wars-filmerna.

Star Wars V - The empire strikes back
 
Handling
Luke, Leia och Han Solo befinner sig på en frusen planet. Luke får en vision från Obi-Wan Kenobi (som även i denna film kallas för Ben?) om att han ska söka upp Yoda för att påbörja sin träning till att bli en Jedi. Så han åker iväg till en planet full med ormar där Yoda bor och börjar sin träning. Under tiden får Leia och Han Solo problem med sitt rymdskepp och landar hos en kompis till Han Solo som ska hjälpa dem. Detta visar sig dock vara en fälla för där väntar Darth Vader. Han tar dem tillfånga och väntar nu ivrigt på att Luke ska komma och rädda dem. Han har nämligen tänkt få över Luke på den mörka sidan. Medans Luke är borta på träning har Leia och Han Solo inlett ett förhållande. Luke åker från orm-planeten innan träningen är fullförd och räddar Leia och en nedfryst Han Solo (Luke kom lite för sent för att hinna rädda Han Solo innan han blev nedfryst). Sedan hamnar han i laserkrig med Darth Vader och den klassiska repliken I am your father kommer. Darth Vader hugger av Luke en arm, men han klarar sig och blir räddad till rymdskeppet där Leia och Han Solo är och får en ny fin robotarm.
 
Recension
Publiken vet fortfarande inte att Luke och Leia är syskon. Väldigt spännande eftersom de i början av filmen kysser varandra passionerat. Jag antar att vi nu vet var Skilda världar fick sin inspiration ifrån. Det bästa var definitivt I am your father repliken. Sämst var alla ormarna. 
 
Tips och trix
Har du ormfobi, se till att inte dricka te medans du ser den här filmen. Risken är nämligen stor att du plötsligt häller hela tekoppen över dig själv så fort det kommer en orm i bild. 
 
 
Taggar: Star Wars, Star wars for dummies, The empire strikes back, Trettio innan trettio;

Kommentera inlägget här :