Leksak.

Våran katt är väldigt selektiv gällande vilka leksaker hon tycker om. Vi har testat det mesta men inte mycket faller i smaken. Kattmynta är helt ointressant, det får inte vara för stort och saker som inte låter är jättetråkigt. Leksaker som hänger i ett snöre i en pinne är roligt, men det absolut bästa är de billigaste leksakerna man får tag på. Små möss med en bjällra inuti som kostar ungefär 10 kr. 
 
De här stackars mössen sliter hon bokstavligt talat sönder. Det första som ryker är oftast svansen. Sedan är det öronen och nosens tur. Sist går ögonen. Så efter ett par dagar består den en gång så fina musen av en luddig boll som plingar. Och den får stå ut med mycket, den där stackars bollen. Den blir apporterad, gömd bland kuddar och lagd i både mat- och vattenskål. Så inte nog med att musen blivit av med alla sina lemmar, den tvingas konstant att bada. 
 
Men idag inledde jag påsken med att ge henne en ny leksak och kasta den gamla. 
Och det enda jag kan säga är att det blev en hit.
 
Taggar: Another crazy cat lady story, Crazy cat lady, Kattleksak, Mus;

Kommentarer :

#1: Linn

Åh, de där är Nils favorit också! Förut brukade han roa sig med att gömma dem i avloppet under badkaret, som en rolig överraskning för oss människor som inte fattade nåt förrän det blev översvämning... Svårare att lyckas med det buset nu när vi har dusch.

Men underlig misse som inte gillar kattmynta?

Svar: Ha ha. Jag tror jag dör! Men avloppet måste ju ändå vara det bästa gömstället. Våran katt lägger sina leksaker i vattenskålen, men så fort de blir blöta vill hon inte leka med dem längre. Tidigare var det matskålen som gällde men inte nu längre. Vi tror att det beror på att hon först är "ute och jagar" och sedan instinktivt vill äta efteråt.. Men man kan aldrig så noga veta.
Kattmynta ja.. läste någonstans på internet att ca två tredjedelar av alla katter älskar det, men Phoebe (eller Phobe som försäkringsbolaget lyckades döpa henne till) verkar tillhöra den sista tredjedelen som är helt ointresserad.
A mad angel

skriven

Kommentera inlägget här :