Epcot.

Sista themeparken för den här gången var Disney Worlds Epcot. Epcot är en park vars tema är en hyllning till människans upptäckter och skapelser. Hela parken består av olika små delar som representerar länder runt om i världen, bland annat Norge, Kanada, Frankrike och Kina. Det fanns också en gigantisk byggning i form av en boll som jag snabbt döpte till Globen. 
 
Inuti Globen kunde man göra en tidsresa. Från att jorden skapades hela vägen till framtiden. Man åkte ett tåg som tog en igenom alla viktiga händelser genom historien som gjort att vi hamnat där vi är idag. Man kunde också testa en massa saker i olika maskiner för att se energianvändningen till en stad, hur människokroppen är uppbyggd o.s.v. Mycket lärorikt. I alla fall för oss som brydde oss. De flesta föräldrar som var där lät nämligen barnen springa omkring och trycka på knappar bäst de ville. Föräldrarna själva satt på en bänk i mitten och väntade på att barnen skulle tröttna. Synd att de inte bara följde med runt och förklarade vad det egentligen stod på skyltarna och vad som hände när man tryckte på knappen. Nåja. Inte mitt problem.  
 
På Epcot fanns också den absolut bästa simulatorn jag någonsin varit med om. En simulator som gjorde att det kändes som om man blev uppskjuten i rymden! Och man fick trycka på knappar och verkligen känna sig som en astronaut. Hur bra som helst! Det var lätt det bästa på hela parken. Annars gick vi även här mest omkring och tittade. Tittade på hur de byggt upp de olika länderna, på folk, på fyrverkerier, på byggnaderna. Det var himla fint. Det var speciellt skönt att det inte var så mycket folk. Men det var det nog egentligen, men med tanke på att Epcot till ytan är mer än dubbelt så stort som Magic Kingdom kändes det inte som det. 
 
Ja.. Vi träffade visst Nalle Puh också. Fast jag tog inget kort med honom, för jag tycker han är elak. Jag menar, först river han ner Iors hus. Det var kanske inte meningen, men när han väl inser att det är det han gjort, erkänner han då? Näääää! Så det blev ingenting med det.
 
Taggar: Disney World, Epcot, Länder, Orlando, Simulator;

Kommentera inlägget här :