Latvia.

Jag håller för övrigt på att lära mej namnen på Latvia. Jo, jag har klumpat ihop dom till en stor blobb nu som jag kallar för Latvia. För er som aldrig försökt kan jag berätta för er att det är jäkligt svårt att lära sej sju mycket spännande namn på folk man aldrig sett förut. Speciellt för någon som varken har något ansiktsminne eller namn-komihåg. Men igår skrev jag en lista för att försöka reda ut det hela. Latvia består av:

 

Gatis – Den första jag träffade när jag flyttade in. Han bor i lägenheten. Har alltid små korta shorts på sej, som igår fick sin helt naturliga förklaring från att han spelat pingis i många år. Han tycker om att sjunga kareoke och är den enda av Latvia som faktiskt går ut för att röka när jag är i närheten.

 

Reins – Honom jag pratat med mest. Han bor inte i lägenheten, men det är han som tillbringar mest tid i vårt kök. Det är han som hjälpt mej att städa köket, och stulit en massa rengöringsprodukter från jobbet.. eller förlåt, jag menar lånat. (“I don’t steal, I borrow for a very long time”)

 

Kaspars – Är gift och har sin fru hemma i Lettland. Han har visat mej alla sina bröllopskort.. alla 2000 stycken. Han är för det mesta nere i sitt eget rum för att prata på Skype med sin fru.. vad jag har hört. Han är i alla fall inte uppe i vårat kök så himla mycket.

 

Mairis – Bor också han i lägenheten. Han har under den veckan jag bott här haft sin fru på besök, så jag har inte pratat speciellt mycket med honom. Dom har mest hållt sej för sej själva, troligtvis för att dom dels inte träffas så ofta och för att hon inte pratar engelska.

 

Ingemars – Äntligen ett namn jag hört förut! Bor i ett rum precis bredvid lägenheten. Pratade med honom för första gången igår. Han har tidigare bott i Stockholm och verkar känna smått panik för att han är 25 och fortfarande singel. Varför man nu skulle ha panik för det..(?)

 

Ivars – Bor på golvet i Gatis rum. Han har bara varit i Norge i två veckor och har inte hunnit få sin första lön än, därför har han inte råd att bo någon annanstans. Han sover mest tycker jag. Han är i alla fall aldrig vaken när jag är vaken.


Marcis – Honom har jag fortfarande inte träffat.. tror jag. Men han beskrivs konstant som ”Han utan hår”. Så antingen är han gammal i förtid eller så är han rakad. Ska bli spännande att se vilket av det som stämmer.

 

Jag tycker att det är roligt att dom allihopa har namn som slutar på S. Tydligen är det väldigt vanligt i Lettland. Kanske är det för att dom verkligen ska vara helt säkra på att dom verkligen äger sina egna namn..?

 

 

Kommentarer :

#1: Anonym

Bra Magdalena-s

Lv billigt.

Kaspers påminner mig om en bordskamrat här på hotell Lindkullen.

Han är 76 år och har 87.000 gånger talat om att han haft Göteborgs största Fiskaffär i 38 år.

Jag kallar honom - till personalens förtjusning - för Miljonären.

Men han har - det jag inte har - bostadsbidrag.



morfar bara snart 74 med ny skärm till min dator



<a href=http://www.ddl.name/ >data recovery</a>



<a href=http://www.ddl.name/ >data recovery software free download</a>

skriven

Kommentera inlägget här :