Unisex i Hammerfest.

Då har vi kommit in på dag nummer två. Dagen har främst tillbringats med att åka båt, titta på berg genom ett mjölkvitt dis samt skrattat åt gråa mustacher. Mustacherna har vanligtvis suttit på män, men en och annan har ändå smugit sig in på en kvinna. Jag har också kommit fram till att man i åldern 60 till 70 år tappar begreppet om kvinnligt och manligt. Då börjar nämligen par (som förhoppningsvis varit tillsammans större delen av sitt liv) att använda likadana kläder. Unisex har definitivt fått ett nytt begrepp.

Praktiskt, men knappast stilfullt, att kunna dela garderob med sin man.

Vid lunch befann vi oss i Hammerfest, den nordligaste staden i världen. En mycket liten stad med endast ca 10 000 invånare. Men de hade både kyrka och Coop Mega och vad annat kan man behöva? Det som kändes lite extra speciellt just med Hammerfest var dock att det där faktiskt gick isbjörnar på gatorna. Extremt coolt! Så nu har vi sett det också.

Isbjörnar på gatorna!

Detta var ungefär vad som fanns..

Syster åker båt.

Tydligen är det många som är nyfikna på hur maten på denna båt är. Väder och mat är väl det mest väsentliga man kommer att få berätta om när man kommer hem. Maten på båten är i alla fall mycket god. Vid frukost och lunch är det buffé‚ och vid middag serveras det trerätters. På turistinformationen i Kirkenes fick vi reda på att en standardviktuppgång på mellan 3-5 kilo efter en Hurtigrutstur är vanlig.

Vårt alldeles egna bord med tydlig skylt om "Annen hovedrett"

Efterrätten är naturligtvis viktigast att ta kort på.

Vår båt, M/S Midnatsol, flaggar på halv stång efter dödsfallen igår på M/S Nordlys.

I natt vankas det midnattskonsert i Tromsø.

Kommentera inlägget här :