..

Otrohet. 
 
De flesta människor definierar det väldigt specifikt. Du är otrogen om du kysser någon annan. Du är otrogen om du har sex med någon annan. Det är gärna något fysiskt som är inblandat. Själv definierar jag det på ett helt annat sätt. För mig är det otrohet när du gör saker som du inte berättar för din partner. Om du är och tar en fika med en person som du sedan inte berättar om är det otrohet. För du gör ju uppenbarligen någonting du vet inte är riktigt okej. För annars skulle du ju berättat? När du tar ett aktivt beslut om att undanhålla någonting, då är du ute på hal is. 
 
Det är själva essensen av ett svek. Och det är det som gör att det är så svårt att komma över. Någon säger att de undvek att berätta för att skydda den andra. Men vet ni vad? Det är bara lögn. Du undviker inte att berätta någonting för att skydda någon annan, du gör det för att skydda dig själv. För att få dig själv att känna dig bättre. För att vaggas in i känslan av att du är en bra person trots att du vet att du gjort något oförlåtligt. Och skulle det vara så att du träffar någon annan är det minsta du kan göra att vara ärlig mot din partner och rakryggat berätta. Då kan nämligen läkeprocessen börja direkt. För problemet när du undanhåller någonting är att det oavsett kommer fram. Och desto fler detaljer som pusslas ihop, oavsett hur lång tid efteråt, gör att processen börjar om. Igen och igen och igen. 
 
Har du någon gång blivit bedragen? 
Har du någon gång själv bedragit? 

Kommentarer :

#1: KusinCaroline

Jag håller med dig!
Ett välplanerat dubbelspel och smusslande är i mina ögon lika illa eller värre än en engångshändelse på fyllan! Att avsiktligt och i hemlighet träffa någon annan än din partner, trots att inget särskilt händer, det är absolut ett större och mer utstuderat svek...

Svar: Helt klart. Men jag tror att det är många som inte ser det som otrohet om det inte händer något fysiskt.. Men otrohet är för mej själva sveket, oavsett vad det innebär.
A mad angel

skriven

Kommentera inlägget här :